Anunturi - mai vechi -

Ce trebuie sa stiti !

 

Intrebarile preferate de angajatori

Intrebarile preferate de angajatori

Care sunt calitatile voastre, care sunt defectele voastre, care este profesia parintilor, care este persoana pe care o apreciati cel mai mult?

Pregatiti-va sa raspundeti la aceste intrebari preferate de angajatori. Intrebare dupa intrebare, invatati sa oferiti angajatorilor raspunsurile pe care le asteapta.

Care sunt calitatile voastre?

Aceasta intrebare nu ascunde nicio capcana, este inevitabila in timpul interviului si puteti sa o intalniti sub diferite forme: « Care sunt punctele voastre forte? », « Ce va place cel mai mult? », etc. Pentru a raspunde cat mai bine la aceasta intrebare, incercati sa aflati care sunt calitatile cele mai potrivite pentru profilul cautat de angajator.

Care sunt defectele voastre?

Pentru aceasta intrebare cei mai multi candidati raspund ca nu sunt foarte incantati sa vorbeasca despre defectele lor. Dar, cum acest lucru este imposibil, trebuie sa gasiti raspunsuri si pentru aceasta intrebare. Este adevarat ca este destul de dificil de raspuns la aceasta intrebare si pentru a va cunoaste din punct de vedere profesional este nevoie de cativa ani de experienta.

Sunteti o persoana ambitioasa?

Nimeni nu raspunde negativ la aceasta intrebare. Dar ce-l intereseaza pe angajator este sa masoare gradul ambitiei voastre. In cele mai multe cazuri el nu se multumeste cu acest raspuns si sigur va reveni cu intrebari de genul: « Cum ati defini ambitia voastra? » sau « Cum ati defini o persoana ambitioasa? ».

Ce faceti pentru a va dezvolta/perfectiona?

Aceasta intrebare poate fi pusa in orice moment, fie pentru ca v-ati intrerupt studiile destul de devreme sau pentru ca sunteti un tanar absolvent cu o experienta vasta. Pentru angajatori, este important sa stie daca va doriti sa progresati si daca aveti stabilit un obiectiv la nivel profesional.

Care sunt interesele voastre?

Cu aceasta intrebare, angajatorul analizeaza ultima rubrica din CV-ul vostru. Trebuie sa tineti cont de doua reguli:

-      In primul rand este foarte important sa aveti ceva de spus.
-      In al doilea rand trebuie sa stiti ca nu puteti sa va reinventati viata. Hobby-urile voastre sunt cele care va reflecta personalitatea.
V-am prezentat cele mai intalnite intrebari din cadrul unui interviu de angajare, insa aceasta lista a intrebarilor poate sa continue si sa difere in functie de job-ul pentru care aplicati.

 

 

Clauza de neconcurenta

Clauza de neconcurenta se semneaza la incheierea contractului de munca sau pe durata derularii raporturilor de munca, si isi produce efectele numai dupa incetarea contractului de munca.

Dupa incetarea contractului, clauza de neconcurenta va obliga, sa nu prestati, in interesul propriu sau al unui tert, o activitate care se afla in concurenta cu cea pe care ati avut-o la angajatorul vostru.

Clauza de neconcurenta se aplica in schimbul unei indemnizatii de neconcurenta, acordata lunar de angajator, pe toata perioada de neconcurenta. Aceasta perioada nu poate depasi 2 ani de la data incetarii contractului individual de munca.

Este important de stiut ca aceasta clauza de neconcurenta isi produce toate efectele numai daca, in cuprinsul contractului de munca, sunt specificate in mod clar:

- activitatile care sunt interzise salariatului la data incetarii contractului;
- cuantumul indemnizatiei de neconcurenta lunare;
-
 perioada pentru care isi produce efectele clauza de neconcurenta;
-
 tertii in favoarea carora se interzice prestarea activitatii;
-
aria geografica unde salariatul este in competitie cu angajatorul.

Indemnizatia lunara pe care o primiti pentru clauza de neconcurenta este negociabila si nu poate fi mai mica de 50% din media veniturilor salariale brute din ultimele 6 luni anterioare incetarii contractului de munca.

Exista anumite situatii in care clauza de neconcurenta nu-si poate produce efectele: daca contractul de munca al salariatului inceteaza de drept sau din initiativa angajatorului, pentru motive ce nu tin de persoana salariatului.
Clauza de neconcurenta nu va poate interzice exercitarea profesiei si a specializarii pe care o detineti, ci doar o activitate practicata la fostul angajator!

 

 

 

Daca vrei sa te angajezi, explica de ce ai ramas fara job

Treci peste detaliile placarii tale de la locul de munca anterior; Evita autocompatimirea sau asprimea la interviu, spun expertii.
you_are_fired_475827.jpgDaca faci parte din multitudinea de angajati care a fost disponibilizata anul acesta, gasirea unui nou job va necesita o strategie diferita de cea obisnuita.
Competitia poate fi mai rigida decat orice ai intalnit pana acum si vei fi, cel mai probabil, intrebat lucruri dificile despre demisia ta. Sa stii unde sa cauti, cum sa te deosebesti de restul si ce sa spui despre situatia ta poate insemna diferenta intre obtinerea unei slujbe si adancirea, din ce in ce mai pronuntata, in somaj.
Un prim pas vital este sa te impaci cu ideea ca ti-ai pierdut jobul, spune Cynthia Shapiro, strateg de cariera in Woodland Hills, California, SUA, si autoare a cartii "What Does Somebody Have to Do to Get a Job Around Here." Unii oameni devin furiosi, altii nesiguri. In timp ce aceste reactii sunt normale, pot deraia cautarea unui job, daca recruiterii simt aceasta atitudine. "Trebuie sa-ti iei niste timp pentru tine, pentru a te aduna," spune Shapiro, pentru Wall Street Journal.
Largeste-ti orizontul
Odata ce te-ai lovit deja de pamant, gandeste-te ca, cu cat iti extinzi aria geografica de cautare, cu atat ai mai multe sanse. Pentru a identifica angajatorii care inca mai angajeaza, urmareste ziarele locale, revistele de domeniu si publicatiile business, indeamna Howard Seidel, partener al Essex Partners, firma de consultanta in cariera, situata in Boston. "Unele 'victime' ale disponibilizarilor inceteaza sa mai citeasca noutatile, deoarece poate deveni deprimant," spune acesta. Insa daca vei continua, "vei incepe sa intuiesti companiile care se tin pe picioare."
Nu exclude afacerile mici sau joburile din domeniile care sunt afectate de criza financiara. "Exista unele companii care au o evolutie ciclica," spune Seidel. Domeniile precum sanatatea si educatia inca mai au joburi disponibile. Domeniul financiar o duce bine in continuare, chiar daca cresterea sa e mai putin accentuata.
O alta metoda pentru a-ti gasi un job este networkingul. Recruiterii, in mod deosebit, iti pot oferi un punct de vedere valoros, indiferent daca au sau nu vreo sarcina care sa necesita aptitudinile tale. "Acestia sunt mai aproape de piata si au o idee mai buna cu privire la ce se intampla," explica acesta.
Daca nu ai deja relatii profesionale cu recruiteri, acum este momentul sa le dezvolti. Multe firme accepta CV-urile depuse online, lucru care poate determina un recruiter sa te contacteze. Insa iti poti creste sansele de succes contactandu-i direct pe recruiteri. Acestia prefera sa ia legatura cu candidatii recomandati de cunostinte. Asadar, intreaba-ti fostii colegi, partenerii de afaceri, studentii sau orice alt membru al retelei tale sociale daca nu sunt dispusi sa te prezinte unui recruiter pe care il cunosc deja.
Studiile arata ca recomandarile conduc la cel mai mare numar de angajari, asa ca dedica-ti timpul unemployed-people.jpgnetworkingului, spune Annie Stevens, partener ClearRock Inc., firma americana de coaching si plasament. Raspunsurile la anunturile publicitare au, de asemenea, o rata mare de succes, in timp ce targurile de joburi aduc rezultate modeste - mai ales pentru profesionistii cu experienta.
Cand aplici pentru un job, evita sa-ti exprimi mahnirea sau autocompatimirea. Multe dintre victimele disponibilizarilor trimit scrisori de intentie care invinuiesc economia pentru concedierea lor, spune Shapiro. Nu este nevoie sa subliniezi faptul ca ai fost disponibilizat. "Daca ultima ta zi de lucru a fost in octombrie, CV-ul tau va spune asta," explica aceasta. In plus, de vreme ce multi angajati au avut parte de acelasi tratament in ultimul an, este putin probabil ca aceasta informatie sa-ti afecteze sansele de angajare. In timp ce poate fi de ajutor sa explici de ce ai ramas fara job si altii nu, pastreaza aceste detalii pentru interviu si foloseste scrisoarea de intentie pentru a-ti descrie punctele forte.
Emite incredere
O alta greseala pe care multi candidati fara joburi o fac: Trimiterea unor note introductorii care exagereaza multumirile, spune Shapiro. Acestea include randuri precum "Va multumesc din suflet ca m-ati luat in considerare," lucru care semnaleaza o lipsa de incredere. Aceasta sugereaza abordarea opusa, exprimand faptul ca angajatorul ar trebui sa profite de aceasta oportunitate pentru a te angaja.Ai grija sa nu pari arogant. Spune ceva de genul: "Astept cu nerabdare sa ma contactati."
In acelasi timp, arata angajatorilor ca esti flexibil si nu esti agitat. O candidata pentru un job de senior consultant la International Business Machines Corp. a indicat recent managerului sau faptul ca este dispusa sa calatoreasca local si in strainatate, dar si sa participe la traininguri. "Au fost multi candidati cu aceleasi abilitati si exprienta, insa ceea ce a diferentiat-o de ceilalti a fost atitudinea activa si increzatoare, "spune aceasta.
Multi dintre ceilalti candidati au avut cerinte sfecifice sau au fost de acord sa indeplineasca anumite sarcini numai in schimbul unui salariu mai mare. Redu-ti cerintele pentru concesii - precum lucrul in afara unui birou sau in afara anumitor ore - la minim. Poti cadea la intelegere asupra unor aspecte dupa ce ai dovedit ce poti face in pozitia respectiva.
Totusi, nu sari calul. Cand te oferi sa faci lucruri pe care in realitate nu vrei sa le faci - precum sa te muti in alt oras pentru a lucra cu ei sau sa calatoresti 100% din timp - ii vei determina pe recruiteri sa ridice o spranceana, avertizeaza Russ Riendeau, partener East Wing Search Group, firma de recrutare americana.
"Cand aud asta, stiu ca nu e adevarat,: spune acesta. "Stiu ca am de-a face cu un candidat disperat." In plus, poti distruge relatia cu recruiterul, daca acesta are incredere in tine, iar tu promiti ulterior niste lucruri pe care nu le realizezi.
Problema salariului
park-bench.jpgUnii doritori de joburi isi afecteaza sansele cand se ofera sa accepte un salariu semnificativ mai mic decat cel pe care il castigau la jobul anterior. Disponibilitatea de a accepta un salariu cu 20% mai mic poate sugera angajatorilor ca n-ai cu ce sa-ti ocupi timpul si ca urmeaza sa reintri pe piata in forta, in cautarea unor pozitii mult mai bine platite, odata cu cresterea economiei, spune Jeff Joerres de la Manpower Inc. Sau, poti sugera neintentionat ca urmeaza sa ceri o marire de salariu dupa ce te alaturi firmei.
O strategie mai buna este sa astepti ca managerul angajator sa puna problema salariului. Daca slujba este platita mai putin decat castigai anterior, raspunde cu un argument plauzibil pentru care o accepti.
De exemplu, poti recunoaste ca intelegi ce se intampla cu economia si poti insira cateva motive pentru care esti atras de acest job si de companie. "Vrei sa exprimi faptul ca esti in contact cu realitatea si ca te simti confortabil in aceasta situatie," spune Joerres.
In final, pregateste o explicatie a situatiei care a condus la disponibilizarea ta. De exemplu, ii poti spune intervievatorului ca setul tau de aptitudini nu era critic pentru supravietuirea firmei la care ai lucrat anterior, dar consideri ca acesta este important pentru organizatia la care vrei sa lucrezi acum - iar apoi explica de ce, sugereaza Joerres.
Daca esti neangajat de multa vreme si recruiterul te intreaba de ce, subliniaza-ti atitudinea selectiva in privinta urmatoarei miscari in cariera, spune Joerres. Apoi descrie de ce ti se potriveste jobul pentru care aplici, de ce face parte din acea categorie speciala pe care o cautai. Pe de alta parte, poti spune ca ai ales sa ai mai mult timp liber pentru a-l petrece alaturi de familie sau pentru a urma un anumit curs, sugereaza Shapiro. "Trebuie sa faci in asa fel incat ultimele lui sa para o alegere constiincioasa," spune aceasta.








Ce inseamna HOSTESS !

Modelele hostess (feminine sau masculine) sunt persoane cu aspect fizic placut, inteligente, educate, mereu zambitoare, foarte comunicative, stiu sa capteze si sa mentina interesul interlocutorului/invitatului, sa intretina o atmosfera placuta in cadrul targurilor si expozitiilor cu diverse teme, conferintelor sau lansarilor, simpozioanelor, in cadrul diverselor petreceri, aniversari sau oricarui alt eveniment.
Atributiile lor sunt:
- primirea invitatilor cu un zambet si salut calduros (eventual un anumit "speech" dat de client);
- inregistrarea invitatilor/vizitatorilor;
- oferirea de informatii cu caracter general, brosuri, machete, fluturasi invitatilor/vizitatorilor (la cerere se pot face traininguri de pregatire de catre agentia noastra pe baza materialelor furnizate de client sau direct de catre client);
- servirea invitatilor/vizitatorilor cu bauturi, gustari;
- ghidarea acestora catre personalul calificat al firmei;
- traducerea in/din diverse limbi straine. Hostessele noastre vorbesc: Engleza, Franceza, Italiana, Spaniola, Germana, Turca, Rusa, Maghiara, Greaca, Japoneza, Portugheza, precum si altele;
- atragerea de vizitatori;
- intretinerea unei atmosfere placute dar si orice alta activitate solicitata de client pentru a-i usura munca si agreata de agentie.

Ce inseamna SAMPLING !

Samplingul este activitatea de marketing direct, respectiv BTL (below-the-line communication), prin care producatorul da ocazia consumatorilor sa incerce gratuit un produs. Aceasta activitate sustine in mod obisnuit campaniile de lansare si se desfasoara in acele locuri unde contactul se face nemijlocit cu consumatorul - indeosebi formele de comert/retail - magazine, supermarketuri, farmacii, cinematografe, baruri, parcuri, stradal in punctele de mare trafic etc. sau prin intermediul publicatiilor care agreeaza inserarea mostrelor.
Samplingul se face prin intermediul unor echipe de promoteri sau hostesse, in general tineri care sunt instruiti sa promoveze respectivul produs in spiritul campaniei din care face parte si sa antreneze consumatorii in joc. Nu se exclud activitatile de entertaining, de exemplu in baruri se organizeaza concursuri sau diferite activitati de divertisment prin care consumatorii fac cunostinta cu spiritul marcii si noul produs. Rolul samplingului este sa aduca produsul in prim-plan, mai ales atributele fizice (gust, forma, culoare, miros etc.) astfel promoterii vor incuraja consumatorii sa atinga produsul si/sau sa deguste, vor oferi informatii sau premii, brosuri/pliante sau alte materiale promotionale.
Tot promoterii pe care agentia noastra ii pune la dispozitie pot realiza un raport zilnic despre:
- vanzarile realizate;
- consumul de produse destinate testarii sau degustarii;
- parerea consumatorilor cu privire la produsele promovate;
- opinii si sugesii ale clientilor.

 Intrebari pe adresa de email : maryus_0008@yahoo.com
Sau numar de telefon : 0729.750.855


Facebook.com
Domeniile cu cele mai cautate job-uri in aprilie : contabilitate, IT, marketing si limbi străine. Afla unde le poti gasi! In care din aceste domenii ti-ar placea sa lucrezi?

Wall-Street.ro
CODUL MUNCII: Regulile jocului se vor schimba peste patru saptamani.

Wall-Street.ro
Ce salarii vor romanii care invata in strainatate pentru a reveni in tara.

Career experts
Scrisoarea de intentie - descifrata!

Totul despre Curriculum Vitae
15 Intrebari si raspunsuri despre CV

Totul despre Interviu
Interviul telefonic: 5 greseli de evitat!

Tips&Tricks
Invitatie la succes - carte recomandata de eJobs.

Tips&Tricks
90 de companii te asteapta la Angajatori de TOP pe 8 si 9 aprilie.

Tips&Tricks
Brokerajul imobiliar, oportunitate in cariera pentru tinerii absolventi.

Totul despre Vanzari
Cum sa gasesti noi clienti cu ajutorul seminariilor gratuite. 
locuri de munca - elevi - studenti - part time - full time - job - impartit pliante - distribuit pliante - summer job - locuri de munca vara CONSTANTA - locuri de munca la mare - Joburi GRECIA - hostess - promotii - promoter - supervisor - agenti de paza - angajari IT - angajari PR - merchendaizer - marfa in raft - joburi-studenti - angajez - call center - focus group - casting - sampling - angajari supermarket - exemplu CV - cv european - Curricurum Vitae - ospatar - bucatar - barman - loc de munca fotograf - campanie de degustare - operator sondaje teren - figurant - actor - public spectator - statistician - casier - vanzator raion - inginer - conducator auto - agent paza - work - promoter tigari - promoter Carrefour - promoter mall - magazin COCOR - RepubliCA Moldova - ospatar bellagio - muncitori necalificati - fochist - bona copil - targul de joburi - intership la google - office job - secretara - cariera - cariera militara - cariera in muzica - se cauta - irina.daniela89 -flyere - stickere - afise - casting Romanii au talent - casting local kombat - munca - muncitori agricoli - muncitori strainatate - organizare evenimente - casier billa - tineri fara experienta - locuri de munca pentru tineri fara experienta - angajez club animator - pliante - pliante - impartit - avocaT - rebu - romprest - xxx - videochat angajari modele -